Leirikeskus Sorja

Kesäsiirtolayhdistys ry järjestää kesäleirinsä Sorjan kesäsiirtolassa. Tämä entinen Tampereen kaupungin kesäsiirtola sijaitsee Rautavesi -nimisen järven rannalla Sastamalan kaupungissa Karkun kylässä noin 50 kilometriä Tampereelta. Paikka on vanha kartano, jonka Tampereen kaupunki hankki kesäsiirtolakäyttöön 1950 -luvun alussa. Yhdistys maksaa kiinteistöstä vuokran Tampereen kaupungille ja samalla vastaa kesän ajan kiinteistöstä ja sen alueiden ylläpidosta. Suuremmista korjauksista vastaa Tampereen kaupungin Tilapalvelut. 

Sorjan kesäsiirtola koostuu päärakennuksesta, (jossa keittiö, ruokailu- ja hallintotilojen lisäksi on majoitustiloja pojille ja osalle henkilökuntaa), Hiturin talosta, (joka toimii tyttöjen ja osan henkilökunnan majoitustalona), rantasaunasta sekä muutamasta pienemmästä rakennuksesta , urheilukentistä, pihoista ja kauniista luonnosta.    

Majoitustiloihin mahtuu kerrallaan majoittumaan lapsosia päätaloon 30 ja Hituriin 40. Lapset majoittuvat noin 6 -10 henkilön huoneissa ja kerrossängyissä.

Henkilökunnan majoitustiloja on yhteensä päätalolla ja Hiturin talon yläkerrassa noin 15 henkilölle.

Katso alta leirifiiliksiä Sorjasta aiemmilta kesiltä!